Овесената каша е добра за хората с диабет?

Овесената каша е добра за хората с диабет?

овесената каша е гореща зърнена култура, направена от разрушени овесени овеси. Хората го ядат, смесени с топла вода или мляко, за да му придадат гладка и приятна консистенция.

Хората с диабет имат затруднения или да произвеждат или използват инсулин.

Те трябва да са наясно с храните Богати на въглехидрати, тъй като тези храни бързо се разпадат на захари. Това може да доведе до глюкоза и инсулин шипове в кръвта. Това е една от причините хората с диабет често да търсят алтернативи на богати на въглехидрати зърнени храни.

овесени камери от пълнозърнести овеси може да бъде полезно допълнение към диетата на някой с диабет.

овесени ядки има нисък резултат от гликемичен индекс (GI), а разтворимите влакна и полезните съединения в овеса могат да помогнат на хората да контролират маркерите на диабета. Има редица начини за добавяне на овес и овесена каша към диетата.

Ползите за здравето при диабет

овесени ядки могат да имат няколко ползи за хората с диабет, въпреки че това е високо- високо- високо- високо- високо- високо- високо- високо- високо- високо КАРБНА ХРАНА.

Нисък GI резултат

Гликемичният индекс (GI) е начин да се оцени как храните ще повишат кръвната глюкоза. Колкото по -голям е броят, толкова по -голям е храната повишава кръвната глюкоза.

храните с по -ниски GI резултати са идеални за подпомагане на стабилната кръвна захар. Тези храни обикновено няма да отглеждат кръвната глюкоза толкова далеч или толкова бързо, колкото храните с висок Gi.

овесени храни-като овесени ядки и мюсли, приготвени от стоманени или валцувани овес-са храни с ниско съдържание на GI, С оценка под 55. За сравнение, други зърнени храни за закуска, като подпухнал ориз или царевични люспи, имат GI оценка над 70.

богати на фибри

фибри играе и и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе на фибри на и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе и играе на фибри и играе и играе An Важна роля в храносмилането, особено при някой с диабет. Диетичните фибри могат да помогнат за забавяне на разпадането на захарите в тялото. Това може да помогне за предотвратяване на шипове в нивата на кръвна глюкоза и инсулин.

Хранене на хранителни храни като овесени ядки през целия ден може да улесни хората с диабет да поддържат стабилната си кръвна захар.

Американската фондация за диабет имайте предвид, че възрастните трябва да ядат най -малко 25 до 30 грама (ж) фибри всеки ден, но повечето възрастни дори не се приближават.

сервиране на овесени ядки добавя 8 g фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към фибри към овесени Диетата, което прави много по -лесно да се постигне диетични препоръки.

по -ниска кръвна захар

овес са специални, тъй като съдържат специфични видове влакна, наречени бета глюкани.

Систематичен преглед, публикуван в списанието Nutricion Hospitalaria, установи, че яденето на бета глюкани е достатъчно, за да помогне за понижаване на нивата на кръвната глюкоза при хора с диабет.

Прегледът отбелязва, че това няма да помогне на нивата на глюкозата в кръвта да достигнат нормални нива в и сама по себе си, но това може да бъде полезна добавка към други здрави практики на диабет.

Heart Healthy

Хората с диабет също могат да Нуждаете се от начини за контрол на други условия, като висок холестерол.

овес може да бъде особено полезен за тях, благодарение на здравите бета глюкани.

Като проучване, публикувано в Американския журнал на Клинични хранителни бележки, добавянето на три или повече грама бета глюкани от овес към диетата помага да се намалят лошите нива на холестерола, като същевременно поддържат добри нива на холестерол същото.

Чувството на пълни

богати на фибри храни. Подобно на овесената каша може също да помогне за поддържането на тялото за по -дълго време.

Това може да улесни избягването на закуската през целия ден, което може да помогне за общия баланс на кръвната захар.

Чувството на чувство на пълно Може също да помогне на някои хора да запазят общите си ежедневни калории. Това може да им помогне да поддържат идеалното си тегло или да загубят излишното тегло.

Временно увеличаване на чувствителността към инсулин

яденето на овес може също да помогне за подобряване на чувствителността към инсулин във всяко хранене.

Систематичен преглед, публикуван в списанието хранителни вещества, отбеляза, че човек с диабет тип 2, който яде ядене на овесени ядки, е имал по -добра глюкоза и инсулинова реакция от човек, който яде подобна контролна храна.

Това е важно За да се отбележи, че това е скромна промяна и просто добавянето на овес към диетата не е достатъчно, за да подобри постоянното чувствителност към инсулин.

Хранително съдържание

Има много начини да направите овесени ядки, но но има много начини да направите овесени ядки, но Най -основната форма на овесени ядки е овес, приготвен в гореща вода.

Според Националната база данни за хранителни вещества от Министерството на САЩ (USDA), типичният размер на сервиране от 1/2 чаша овес съдържа следните хранителни вещества Профил:

  • Калории: 304
  • Протеин: 13 g
  • Мазнини: 5 g
  • въглехидрати: 52 g
  • Общо фибри: 8 g

овес също съдържа полезни минерали, като:

  • Калций: 42 милиграма (mg)
  • Желязо: 4 mg
  • магнезий: 138 mg
  • Фосфор: 408 mg
  • Калий: 335
  • Цинк: 3 mg

овес са са Естествено ниско съдържание на натрий и захари. Това също може да бъде полезно за хора с диабет, които търсят по -здравословен избор на храна като цяло.

Както показват тези числа, овесените ядки все още са източник на въглехидрати. Хората, които използват броя на въглехидратите, за да помогнат за контрола на кръвната си захар, може да не харесат това, което виждат в началото, тъй като 52 грама въглехидрати все още са доста. Грама се предлагат под формата на диетични фибри, което може да помогне за предотвратяване на шипове на глюкоза в кръвта. Имайки това предвид, все още е важно да се яде овес в умерено и да следвате план за хранене, който е подходящ за диабет.

Диетични съвети

овесени ядки могат да бъдат вкусно и питателно допълнение към добавяне към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към допълнение към добавката към овесената каша към овесената каша към Както сладки, така и пикантни ястия, но за да получите цялото хранене, е важно да използвате цяла овесена каша.

Основна овесена каша

овесена каша в най -основната му форма е просто revita naturalis мнения овес и вода. Това може да е здравословно, но също е нежно. За щастие, има няколко безопасни начина да добавите аромат към простата овесена каша и да го направите по -приятно.

  • Подправки: Канелата е сладка подправка, която извежда земния аромат на овеса, за да направи яденето по -интересно.
  • Подсладители: За допълнителна сладост някои хора използват подсладители, като сукралоза, стевия или монашески плод. и заменете тези въглехидрати с мляко, като го смесвате с водата по време на готвене или добавете го в края. Това придава на овесената каша по -богат вкус.
  • Плодове и ядки: боровинките или натрошените ядки могат да добавят текстура и аромат.

, стига човекът да държи общите си въглехидрати или GI оценява, има редица начини да направите основни изключителни овесени ядки.

Хляб продукти

Някои хляб съдържат овесени ядки. Обработените бели хляб са неподходящи за много хора с диабет, но някои варианти за хляб имат по -добър GI резултат, тъй като съдържат пълнозърнести храни и фибри.

хлябовете, които съдържат цели овеси, могат да бъдат на място за много хора с диабет.

За хората, които искат да си направят свои здравословни хляб, кифли или палачинки, добавянето на овес може да бъде чудесна отправна точка.

Смути

Малко приготвена овесена каша може да направи перфектното допълнение към пюре за закуска в движение.

Добавя полезни влакна и дава допълнителна дебелина. Това може да помогне на човека да се почувства по -удовлетворен и енергизиран през целия ден.

Рискове

Рисковете от яденето на овесени ядки са предимно незначителни, но хората трябва да са наясно с някои неща, когато ги избират, Включително:

Алергии: Някои овес могат да бъдат замърсени с пшеничен глутен или други брашна. Всеки с потенциални алергени трябва да търси сертифициран овес без глутен.

Незначителни странични ефекти: излишните фибри могат да причинят незначителни странични ефекти като газ и подуване на корема.

Добавени съставки: овес и мюсли, които, които Съдържането на добавени съставки може да бъде вредно за хората с диабет, особено ако съдържат сушени плодове или добавени захари. Винаги проверявайте етикетите и потърсете пълнозърнести овес.

Все още високо съдържание на въглехидрати: Овесената каша все още е с високо съдържание на въглехидрати, а хората с диабет трябва да му се радват умерено.

гастропареза: Хората С гастропарезата може да иска да избегне овес, тъй като това може да влоши симптомите на състоянието им.

овесени ядки спрямо мигновена овесена каша

Важно е да се разбере, че пълнозърненият овес предлага най -хранителната стойност. Стоманена или валцувана пълнозърнеста овес запазва всички фибри и хранителни вещества, които правят овесената каша толкова полезна.

По този начин моменталната овесена каша не е същата като овесената каша от пълнозърнести овеси.

Много мигновени смеси от овесени ядки са смес от овес и брашна, които имат изобилие от добавена захар и са отнели влакната си. Овесената каша в тази мигновена форма е висока GI храна. Той може бързо да вдигне кръвната захар.

Когато избирате овес, винаги избирайте пълнозърнести валцувани или стоманени овеси, и избягвайте пакети от незабавни овес.

Крайни мисли

В умереност овесът може да бъде здравословно редовно допълнение към диета за хора с диабет.

Въпреки това, няма диета за диабет с един размер за диабет и хората трябва да наблюдават своите Нивата на кръвната захар при ядене на овес, за да решите дали те са правилният избор.

стомана или валцуван пълнозърнест овес са най-добри. Не забравяйте да внимавате за добавени съставки.

И накрая, въпреки че са здравословни, овесът не е лечение на диабет.

Те могат да помогнат за управление на симптомите, когато са включени в диабетно хранене План, но нищо няма да замени подходящо медицинско лечение на диабет.

  • Хранене/диета

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, Академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата