Cinci moduri de a face oprirea apelului după un concert

Cinci moduri de a face oprirea apelului după un concert

Expunerea lungă la zgomote puternice, cum ar fi participarea la un concert fără protecție a urechii, poate deteriora structurile delicate din ureche. Acest lucru poate provoca un sunet în urechi, cunoscut sub numele de Tinnitus.

tinitus poate fi deranjant, deoarece sunetul poate face auzul dificil și întrerupe viața de zi cu zi. Tinnitus după un concert este de obicei temporar și ar trebui să scadă în câteva zile.

Cu toate acestea, deteriorarea structurilor din ureche poate fi permanentă, de aceea este important să luați măsuri pentru a preveni pierderea auzului suplimentar.

Cum se produce deteriorarea zgomotului?

zgomote puternice pot deteriora celulele minuscule ale părului din urechea interioară. Aceste celule de păr vibrează ca răspuns la zgomot și trimit un mesaj creierului. Odată distruse, celulele nu cresc înapoi.

oamenii de știință consideră că deteriorarea acestor celule determină creierul să interpreteze greșit semnalul pe care îl primește, astfel încât acesta constituie un sunet. Aceasta este ceea ce face ca o persoană să audă sunând în urechi după un concert, chiar și atunci când camera tace.

Unele muzică live poate fi extrem de tare. Orice expunere la sunete la sau peste 85 de decibeli (dB) poate provoca pierderi de auz induse de zgomot.

Pentru referință, volumul unei conversații tipice este de aproximativ 60 dB. Nivelul de zgomot din traficul greu al orașului este de aproximativ 85 dB. Concertele sunt de obicei peste acest nivel de 85 dB.

În timp ce concertul mediu poate experimenta simptome care durează doar câteva ore, oricine ascultă muzică live în mod regulat poate începe să experimenteze tinitus pentru perioade mai îndelungate de timp dacă nu fac măsuri pentru tratarea sau prevenirea deteriorării.

cinci remedii la domiciliu

Există o varietate de modalități de a ajuta la ușurarea sunetului în urechi, inclusiv:

1. Reduceți expunerea la sunete puternice

În timp ce urechile se pot recupera adesea din daune, este totuși important să reduceți expunerea la sunete puternice atunci când se confruntă cu tinitus.

Acest lucru poate însemna să vorbim liniștit, evitând puternic puternic bare sau evenimente și evitarea căștilor în ureche. Vizionarea televiziunii sau ascultarea radioului la volume inferioare decât de obicei poate ajuta și urechile să se recupereze.

2. Distrare

Uneori, o persoană observă doar sună în urechi atunci când nu există alte sunete care să concureze cu ea. În aceste cazuri, poate ajuta la distragerea urechilor de la sunet ascultând muzică soft sau un podcast captivant.

Meditația și yoga pot ajuta, de asemenea, să se concentreze pe apel. Aceste tehnici pot ajuta, de asemenea, la reducerea stresului, care este uneori un factor care contribuie la tinitus.

3. Zgomot alb

Dacă sunetul provoacă probleme cu somnul, poate ajuta la utilizarea unui zgomot alb blând pentru a distrage creierul să se concentreze asupra sunetului.

Unii oameni găsesc zumzetul unei camere Fanul este suficient pentru a le permite să doarmă. Alții preferă sunetele valurilor oceanului sau staticului dintr -un televizor pentru a -i ajuta să doarmă.

4. Tapping cap

O altă metodă pentru a ajuta la reducerea sau eliminarea sunetului în urechi după un concert este un tip de captare a capului.

Tapping cap implică câțiva pași simpli:

  • Așezați palmele peste urechi, odihnind degetele la baza craniului în partea din spate a capului.
  • Păstrând urechile acoperite cu palmele, ridicați degetele indexului în sus și atingeți partea din spate a capului. Acest lucru ar trebui să producă un sunet în interiorul capului care este similar cu robinetul unui tambur.
  • Atingeți ușor capul de aproximativ 50 de ori.
  • Repetați procesul de câteva ori în fiecare zi, după cum este necesar pentru relief.

5. Reducerea alcoolului și a cofeinei

Persoanele cu sună în urechi după un concert li se spune adesea să înceteze să bea alcool și cofeină. În timp ce există puține dovezi științifice pentru a susține această afirmație, unele persoane pot constata că reducerea cantității de cofeină sau alcool pe care o beau ar putea ajuta la reducerea simptomelor lor.

când să vadă un medic

Dacă sunetul în urechi nu dispare după o zi sau cam așa ceva, poate fi timpul să vedem un medic. Este posibil ca altceva decât concertul să provoace tinitusul.

Numeroase lucruri ar putea influența să sune în urechi, iar medicii vor dori să verifice cel mai probabil vinovați. În timpul numirii, un medic va face probabil un examen fizic al canalului urechii.

În unele cazuri, excesul de ceară de ureche sau un obiect străin se poate bloca în ureche și poate provoca tinitus. De asemenea, medicii pot verifica semnele unei infecții ale urechii, să întrebe despre nivelul de stres al persoanei și să întrebe despre orice medicamente pe care le iau.

tinitus influențat de oricare dintre acești factori ar trebui să se limpezească odată ce starea de bază este tratată.

În cazurile de tinitus cronică, medicii pot recomanda dispozitive auditive sau medicamente pentru a ajuta la ușurarea unora dintre simptome.

Prevenirea

auzind auditiv în urechi după o Concertul este un semn al daunelor auditive, care poate fi permanent. Luarea măsurilor preventive este crucială pentru a evita pierderea auzului indusă de zgomot.

dopuri de urechi

dopuri de urechi din spumă sunt disponibile la multe farmacii sau magazine alimentare, iar multe locuri de muzică chiar le oferă produsrecenzie.top oaspeților. <

Există chiar și companii care fac dopuri de urechi personalizate pentru a ajuta la reducerea sunetului sunetului unui concert, fără a afecta calitatea sunetului.

În caz de urgență, șervețele curate de hârtie care sunt balate Sus și poziționat ușor în urechea exterioară poate ajuta la combaterea sunetelor puternice ale unui concert.

scaune

Când cumpărați bilete pentru un concert, poate ajuta să acordați atenție locului în care vorbitorii va fi amplasat în locul de desfășurare. Rezervarea locurilor mai departe de difuzoare poate ajuta la reducerea cantității de sunet care ajunge la ureche.

luând pauze

Zgomot continuu puternic nu face decât să riscă mai mult riscul de tinitus. A lua pauze regulate la un concert pentru a ieși afară pentru aer curat sau pentru a vizita baia poate ajuta urechile să fie o pauză.

Outlook

Persoanele care se confruntă cu sună în urechi după un concert nu sunt trebuie să intri în panică, deoarece simptomele vor începe să se estompeze în câteva ore.

remedii la domiciliu pot ajuta adesea la accelerarea procesului, iar o călătorie la medic poate descoperi orice cauză de bază în cazurile de tinitus persistent .

În timp ce se confruntă cu tinitus temporar după ce expunerea la muzică puternică nu este o cauză imediată de îngrijorare, daunele aduse audierii unei persoane se pot adăuga în timp. Tinnitusul este prevenibil, cum ar fi vizitarea concertelor sau cântarea muzicii prea tare în căști, de aceea este important să faceți măsuri pentru a preveni pierderea auzului indusă de zgomot.

  • Audiere/surditate
  • Medicină preventivă

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și medic Jurnale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială